מדינת ישראל מאפשרת לספורטאים זרים בענפי ספורט שונים לעבוד בישראל במסגרת ספורט מוכרת בישראל. ענפי הספורט הנפוצים המעסיקים ספורטאים זרים הם כדורגל וכדורסל, אך יש גם ענפי ספורט פחות מוכרים כמו כדוריד, כדורעף, ואף מוכרים פחות, שבהם מועסקים ספורטאים זרים.
בדומה להעסקת עובד זר, גם העסקת ספורטאי זר בישראל מחייבת הוצאת היתר עבודה חוקי, ספציפי לספורטאי. היתר ספורטאי זר נמצא תחת הקטגוריה "מומחה זר" וכדי להוציאו, על הספורטאי הזר לעמוד בכל התנאים הקבועים בחוק עובדים זרים, בנוהל הזמנה והעסקת ספורטאים (נוהל מס' .5.3.0017) ובחוק הכניסה לישראל.
נוהל הזמנה והעסקת ספורטאים נועד גם להסדיר בין התר הזמנת מאמני ספורט לעבוד בישראל וספורטאים המגיעים באופן זמני לתחרויות המתקיימות בישראל. במאמר זה נתרכז בהעסקת ספורטאי זר כעובד המקבל שכר לתקופה ארוכה יותר ומעבר לזמן תחרויות.
הזמנת ספורטאי למבחנים בישראל
במידה וקבוצת ספורט רוצה להזמין ספורטאי זר לבחינה בישראל, עליה להגיש בקשה ל"אשרת מבחנים" – בהתאם לסעיף ג' בנוהל 5.3.0017, אותה יש להגיש בלשכת האוכלוסין האזורית הנמצאת בכתובתה של הקבוצה המזמינה.
יצוין כי גם אם ארץ מוצאו של הספורטאי פטורה מאשרת כניסה מראש לישראל, יהיה עליו להצטייד מראש ב"אשרת מבחנים".
את הבקשה יש לתמוך בתצהיר והתחייבות מצד הקבוצה המזמינה כאמור בנספח 1 לנוהל 5.3.0017 הכולל את פרטיו האישיים של הספורטאי, מכתב המלצה של התאחדות ענף הספורט הרלוונטי ומכתב מהאגודה המבקשת לבחון את הספורטאי.
אם הספורטאי מגיע ממדינה המוגדרת כמדינת-סיכון מטעם בטחון ישראל, על המזמינה לצרף קורות חיים של הספורטאי. הזמנת הספורטאי תיבדק רק לאחר שקורות החיים ייבחנו ויאושרו ע"י גורמי ביטחון.
לאחר אישור הבקשה
אם אושרה הבקשה, יינתן לספורטאי המוזמן למבחנים רישיון ביקור מסוג ב/1 לחודש ימים בלבד. ניתן להאריך תקופה זו עד לתקופה של עד שלושה חודשים. בתקופת שהותו בישראל לצורך מבחנים רשאי הספורטאי להתאמן במסגרת האגודה שהזמינה אותו, להתחרות אתה או לשחק בקבוצה אך נאסר עליו לקבל שכר כלשהו בקשר לכל פעילות שבה ישתתף במסגרת האגודה המזמינה.
במידה והקבוצה מעוניינת בשכירת שירותי הספורטאי עליה להגיש כעת בקשה להעסקתו.
יצוין כי גם אם הקבוצה שהזמינה את הספורטאי אינה מעוניינת בשכירת שירותיו, הספורטאי שהגיע לישראל למבחנים יכול להמשיך ולהיבחן בקבוצה אחרת כל עוד "אשרת המבחנים" שלו בישראל עדיין תוקף.
תהליך העסקת ספורטאי זר בישראל וסוגי האשרות
על מנת להוציא היתר העסקה בשכר לספורטאי זר על אגודת הספורט שבה צפוי הספורטאי לשחק להגיש בקשה מפורטת ליחידת ההיתרים ברשות האוכלוסין וההגירה, בהתאם לסעיף ד' 2 לנוהל הנ"ל.
את הבקשה להעסקת ספורטאי זר יש להגיש לאגף ההיתרים של רשות האוכלוסין וההגירה במשרד הפנים המצויה בכתובת האינטרנט של הרשות www.piba.gov.il.
ניתן להגיש את הבקשה כאשר הספורטאי הזר נמצא מחוץ לישראל או כשהוא בישראל ויש לו "אשרת מבחנים" בתוקף.
אל הבקשה יש לצרף בין היתר:
- מכתב המלצה מטעם מנהל הספורט בישראל כי הספורטאי הזר הוא בעל כישורים מיוחדים או מומחיות המתאימים למשרה המבוקשת, כי בעצם העסקתו אין פגיעה בספורטאים ישראלים, וכי העסקתו תואמת את דרישות תקנון התאחדות הספורט.
- מכתב מטעם האגודה המבקשת ,המפרט את תחומי מומחיותו של הספורטאי ואת הצורך בהעסקתו בשורות האגודה.
- תצהיר והתחייבות (נספחים לנוהל) מאומתים ע"י עורך דין או רו"ח של גורם מוסמך באגודה יתחייב בין היתר להעסיק את הספורטאי הזר אך ורק במשרה ובמקצוע אשר צוינו ואושרו בבקשה, יתחייב לשמור על זכויות הספורטאי הקבועות בחוקי העבודה והמגן בישראל, ומסמכים נוספים כמפורט בנוהל.
- הערה: חשוב מאד להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום בטרם הכנת הבקשה והטיפול בה, וזאת על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה וקבלת האשרה ממשרד הפנים בסופו של התהליך.
במידה ואושרה בקשת ההעסקה ע"י מנהל האוכלוסין, יינתן לאגודה המזמינה היתר-העסקה, ולספורטאי תוענק אשרה מסוג ב/1 מומחה – ספורטאי.
בזמן ההמתנה לאישור בקשת ההעסקה, ניתן יהיה להאריך את "אשרת המבחנים" של הספורטאי מסוג ב/2, עד לשלושה חודשים מיום מתן האשרה לראשונה.
במידה והאגודה המזמינה החליטה שלא להעסיקו, יהיה על הספורטאי הזר לעזוב את ישראל עד תום תוקף "אשרת המבחנים" שהוצאה לו.
אורך תקופת האשרה מסוג ב/1 הראשונה יהיה לרוב לתקופה מקסימלית של שנה אחת או לתקופה שנתבקשה ע"י הקבוצה/האגודה (התקופה הנמוכה מביניהן). הארכת תוקף האשרה לאחר מכן תהיה בכל פעם לתקופה מרבית של שנה אחת או לתקופה שנתבקשה.
סמכותו של מנכ"ל רשות האוכלוסין הדן בבקשה
אישור בקשה לאשרת העסקה נתונה לשיקול דעתו הבלעדי של מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה או לעובד שהוסמך לכך מטעמו, לאחר עיון בהמלצות הוועדה המקצועית המייעצת לרשות האוכלוסין או לאחר עיון בהמלצת מנהל הספורט של ישראל וכן במכתב הפירוט של האגודה/הקבוצה המעוניינת בהעסקת הספורטאי הזר.
לרשות סמכות לפנות למנהל התרבות והספורט בבירורים נוספים, לדרוש מסמכים נוספים מצד הקבוצה המבקשת או מצד הספורטאי וכן לקבוע כללים או התניות נוספות למתן האשרה, ובין היתר דרישה להפקדת ערבות מצד הקבוצה להבטחת תשלום שכרו של הספורטאי הזר בכל תקופת העסקתו בקבוצה.
במידה והבקשה להעסקת הספורטאי הזר לא אושרה ע"י הממונה, תועבר החלטה מנומקת לסירוב מטעם הממונה לנציג הקבוצה/האגודה עם ציון האפשרות להגשת עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים תוך 45 ימים מקבלת מכתב הסירוב.
לסיכום
הליך קבלת אשרת עבודה לספורטאים זרים בישראל מיועד להבטיח את שילובם החוקי והמקצועי של ספורטאים בעלי כישורים מיוחדים בתחומם.
התהליך כולל דרישות נוקשות ומחייב הוכחת מומחיות, תוך שיתוף פעולה עם הרשויות והגשת מסמכים ותצהירים רלוונטיים. קבלת האשרה מתבססת על שיקול דעת של רשות האוכלוסין וההגירה, ומאפשרת העסקת הספורטאי לפרק זמן מוגבל, עם אפשרות להארכה בהתאם לתנאים הקבועים בחוק.